Ердоган запропонував путіну організувати зустріч із Зеленським в Стамбулі

5cb6e8f-------

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував президенту росії володимиру путіну організувати переговори з Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє CNN Turk, пише ТСН.

"Я ще раз нагадав путіну, що ми можемо провести його зустріч із Зеленським. Ми продовжуватимемо розвивати наш діалог з нашим чорноморським сусідом, Росією, у всіх сферах, щоб сприяти регіональному та глобальному миру", - сказав Ердоган.

Турецький лідер сподівається перетворити угоду про експорт українського зерна на поштовх до відновлення переговорів у Стамбулі.

"Ми є свідками позитивних відбитків нашого діалогу з росією на Кавказі, в Сирії та в Україні. Ініціатива експорту українського зерна через Чорне море є останнім світовим прикладом цього. Зараз важлива якісна реалізація плану та перетворення позитивної атмосфери на конкретні кроки до повернення до переговорів у Стамбулі", - сказав Ердоган.

При цьому президент Туреччини вважає, що у війні в Україні "не буде переможця" – конфлікт буде врегульований за столом переговорів.

"Я від початку наголошую, що переможця у війні в Україні не буде. Незважаючи на труднощі на місцях, я також твердо вірю, що криза буде вирішена за столом переговорів", - заявив турецький лідер.

Як пише Українська правда, раніше президенти росії та Туреччини володимир путін та Реджеп Таїп Ердоган на переговорах у Сочі в п’ятницю домовилися про перехід на часткову оплату російського газу в рублях.

Як раніше повідомляв The Washington Post, на переговорах у Сочі в п’ятницю Путін мав просити Ердогана допомогти обійти санкції Заходу в енергетичному й фінансовому секторах.

За даними видання, Росія попрохала Туреччину дозволити їй купувати частки в турецьких нафтопереробних заводах, нафтових терміналах і резервуарах – це може дозволити Москві приховати походження нафти після набуття чинності нафтовим ембарго ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: