Мешканцям Запорізької області радять запасатися дровами й утеплювати оселі

OMan8IMznn0HysN2584wP1TQz22nyaMmPdtlV7Fn

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух радить мешканцям області готуватися до важкої зими – зокрема, запасатися дровами та паливними брикетами.

"Що ж стосується підготовки до опалювального сезону 2022-2023, Олександр Старух зауважив, що через російське вторгнення ця зима буде найскладнішою. Вже сьогодні треба думати про утеплення своїх осель, приватному сектору, по можливості, запасатися дровами та паливними брикетами.

Крім того, спираючись на ситуацію, мають бути створені стратегічні запаси та передбачені альтернативні газу види палива", - повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

Старух також розповів, що в зоні ведення бойових дій росіяни перебили електромережі та газогони.

"Але наразі обласна влада робить все можливе, у тому числі проводить розмови з представниками критичних інфраструктур, щоб забезпечити там хоча б мінімальне проведення опалювального сезону", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, запасатися дровами на зиму почали і волиняни. Зважаючи на війну люди кажуть, що опалювальний сезон може бути не простим, повідомляє місцеве видання. 

Втім, поки ажіотажу немає і ціни не надто зросли.

У лісництвах дрова не надто здорожчали, а от доправлення, зважаючи на дороге пальне, стане майже стільки ж, як дрова. 

Готуються до зими й лісівники – адже нині вони забезпечують потреби і військових.

Станом на кінець липня на Волині ще залишається 8,5 тисячі метрів кубічних дров, які люди можуть придбати вже, не чекаючи, поки прийде черга. Із них 5 тисяч – колоті дрова різних порід, 3,5 тисячі – дров’яна деревина. Обсяг заготівлі цього року визначають після аналізу потреб за минулі роки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: