Окупанти вдарили по магістралі, що транспортує водень на Запорізьку АЕС: 4-й енергоблок відключено

630_360_1456158015-9600

російські загарбники продовжують демонструвати усьому світу свій терористичний потенціал. Цього разу вони цілеспрямовано били по магістралі, якою до Запорізької АЕС постачають водень.

Військові країни-агресорки продовжують обстрілювати Запорізьку АЕС, розповів глава ОВА Олександр Старух. Цим вони загрожують не лише мешканцям Енергодара, в якому станція розташована, а й цілому світу.

Ворог здійснив обстріл ввечері 5 серпня. Стало відомо, що він атакував магістраль, якою до Запорізької АЕС транспортують водень. Внаслідок цього виникла пожежа. Що стосується можливих постраждалих від удару росіян, то такої інформації наразі немає.

окупанти також пошкодили лінії електропередач. Через це від енергосистеми довелось відключити 4-й енергоблок ЗАЕС. Наразі він переведений до резерву.

Підкреслюємо, що попри всю небезпеку, український персонал ЗАЕС залишається на своїх робочих місцях. Співробітники дотримуються усіх заходів, які б дозволили забезпечити ядерну, а також радіаційну безпеку. Крім того, займаються ліквідацією наслідків пошкоджень.

Додамо, що ця ніч для мешканців Запорізької області теж не була спокійною. Окупанти продовжують тероризувати мирне населення, обстрілюючи цивільну інфраструктуру.

Ракетою били по самому Запоріжжю

Як розповів Олександр Старух, російські військові завдали ракетного удару по Запоріжжю. Ворог влучив в об'єкт інфраструктури у Шевченківському районі міста. Попередні дані свідчать про відсутність постраждалих. Що стосується значних руйнувань, то їх не зафіксували.

Крім того, російські військові вночі обстріляли промисловий майданчик у селищі міського типу Степногірськ. Там окупанти пошкодили електропідстанцію. Тож усі населені пункти громади залишаються без світла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: