В ЄС різко відреагували на дії росії на ЗАЕС

2757635

Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз рішуче засуджує воєнні дії росії навколо ЗАЕС, яку росіяни 5 серпня двічі обстріляли її.

В "Енергоатомі" заявили, що наразі на ЗАЕС ліквідовують наслідки влучань. росіяни пошкодили азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус.

Боррель – високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки – заявив, що МАГАТЕ має отримати доступ до ЗАЕС.

"ЄС засуджує військові дії Росії навколо Запорізької АЕС. Це серйозне і безвідповідальне порушення правил ядерної безпеки і ще один приклад нехтування Росією міжнародними нормами. МАГАТЕ має отримати доступ", – заявив Боррель.

Президент Володимир Зеленський заявив, що подвійний обстріл ЗАЕС – акт тероризму. Український лідер закликав ввести жорсткі санкції проти усієї атомної галузі росії. Президент пояснив, що має на увазі "росатом", а також – усіх пов'язаних компаній та людей.

Зеленський наголосив, що це – питання безпеки для всього світу, адже росія вкотре створила надзвичайно ризиковану ситуацію для Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: