Цілили по контейнерах відпрацьованого ядерного палива: окупанти знову обстріляли ЗАЕС

image (14)

Окупанти продовжують здійснювати провокації на Запорізькій АЕС. Ввечері 6 серпня війська агресора обстріляли ЗАЕС та ледь не влучили по контейнерах відпрацьованого ядерного палива.

Окупанти завдали ракетного обстрілу по майданчику ЗАЕС та влучили безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

Як зазначили в Енергоатомі, росіяни, швидше за все, цілили саме по 174 контейнерах, які просто неба зберігаються поруч із місцями обстрілу. Повідомляється, що в кожному з контейнерів по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива.

Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива неможливе. Також пошкоджено 800 квадратних метрів віконних поверхонь.

"Вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе", – повідомили в Енергоатомі.

Через обстріл працівник ЗАЕС отримав осколкове поранення і був доправлений у міську лікарню.

В Енергоатомі розповіли, що всі російські військові, яких на майданчику ЗАЕС перебуває до 500 осіб, а також персонал росатома заздалегідь сховались у бункерних приміщеннях станційних кризового центру та центру технічної підтримки.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телемарафону заявив про низьку ефективні міжнародних організацій, зокрема МАГАТЕ. Він сказав, що вони не виконують свої завдання.

Також він додав, що унаслідок обстрілів довелося відключити вже два енергоблоки: 3 і 4. Водночас він наголосив, що радіаційний фон у нормі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: