Зеленський вимагає додаткових санкцій через обстріл Запорізької АЕС 

797f1b6-zelens

Президент Володимир Зеленський у розмові з главою Європейської ради Шарлем Мішелем обговорив обстріл росіянами Запорізької АЕС та вимагає за це санкцій на атомну галузь окупантів.

"Поговорив з Мішелем, розповів про ситуацію на полі бою, зокрема на Запорізькій АЕС. Російський ядерний терор вимагає рішучішої відповіді від міжнародної спільноти – санкцій на російську атомну галузь і ядерне паливо.

Позитивно оцінили старт експорту збіжжя морським шляхом. Скоординували підготовку до саміту Кримської платформи та інших заходів. Наголосив на важливості якнайшвидшого розблокування пакету макрофінансової допомоги для України", - написав Зеленський у Twitter.

Обстріли в Енергодарі лунають і в неділю, 7 серпня. У соціальних мережах 7 серпня близько 13 години з'явилося відео, як окупанти обстрілюють Енергодар. Людям вдалося зафіксувати потужні глухі звуки від вибухів.

Вибухи лунали один за одним з різницею приблизно у 10 секунд. Очевидці почали тікати з місця, коли вибухи стали гучнішими.

Окрім того, росіяни обстріляли Енергодар та розбомбили електропідстанцію "Луч". Унаслідок цього майже все місто залишились без світла. Електроенергії не було в шести із семи мікрорайонів. Також не працювала водозабірна станція – у місті відсутня вода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: