Матеріал журналістки ІА Дивись.info переміг у конкурсі імені Героя України Тараса Матвіїва

матвіїв5
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

Стали відомі лавреати конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва, повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

У понеділок, восьмого серпня, серед 64 кандидатів, які надіслали свої роботи, конкурсна комісія визначила переможців у двох номінаціях.

У номінації «Матеріали, розміщені в електронних або друкованих ЗМІ» перемогла робота журналістки Дивись.info Оксани Дудар.

«Для мене велика честь перемога у конкурсі журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Це стало для мене несподіванкою. Текст, який переміг, дуже особливий. Я його писала так, як ніколи раніше. Зазвичай уникаю емоційності і суб’єктивності, але не цього разу. Про війну важко писати об’єктивно. Напевно, у більшості українців свої стосунки з війною. Є вони і в мене. Свого піку вони досягли 6 березня, коли я дізналася про загибель 2 березня мого чоловіка. Коли я вирушала в дорогу з волонтерами на Південь, то й і близько не знала, що їхатиму саме тією дорогою, де точилися страшні бої і де куля рашистського снайпера наздогнала Віктора.

Тому ця стаття дуже особиста, а перемогу я присвячую своєму чоловіку – безстрашному воїну-добровольцю і блискучому журналісту», - поділилася Оксана.

«Україна у темряві, або Нотатки божевільної» можна прочитати тут.

Окрім цього, в номінації «Матеріали, які були розміщені у теле-, радіоефірі» перемогла робота Ksenija Klym – «Історія Героя. Дмитро Ґудзик». Переглянути можна тут.

Переможці конкурсу отримають грошову премію з обласного бюджету.

Довідка

Тарас Матвіїв – Герой України, випускник факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка, громадський діяч, журналіст, учасник Революції Гідності, командир взводу 24-ої окремої механізованої бригади. Він загинув 10 липня 2020 року внаслідок російського обстрілу під с. Троїцьке (Луганщина). Тарас Матвіїв ціною власного життя врятував від смерті двох побратимів.

Указом Президента України молодшому лейтенантові Тарасу Матвіїву за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: