Покупець у Лівані відмовився від українського зерна з судна RAZONI, - посольство 

298456279_427236862776162_4328397292373743394_n

Покупець українського зерна в Лівані відмовився прийняти вантаж через затримку доставки.

Про це повідомили у посольстві України в Лівані у понеділок, восьмого серпня.

«За інформацією вантажовідправника українського зерна на борту «Razoni», покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж через затримку термінів доставки (більше 5 місяців). Тож вантажовідправник зараз шукає іншого вантажоодержувача для розвантаження його вантажу в Лівані/Триполі чи будь-якій іншій країні/порту», - сказано в повідомленні.

Нагадуємо, 22 липня теперішнього року Україна підписала із Туреччиною та ООН угоду про розблокування експорту україснького зерна через порти в Чорному мору. Натомість рф підписала із цими ж представниками дзеркальний договір. Важливо: Україна не підписувала жодного міжнародного документу із країною-агресоркою. Угода стосується експорту з українських портів Одеса, Чорноморськ та Південний. Контроль портів залишиться за українською стороною; жодні судна, крім тих, які забезпечуватимуть експорт зерна та пов'язаної продукції, не зможуть увійти до портів.

На початку цього тижня, у понеділок, першого серпня, з Одеського порту вийшло судно RAZONI, завантажене 26 тисями тоннами кукурудзи під прапором Сьєрра-Леоне - вперше з початку повномасштабного російського вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: