Поліція викрила злочинну групу, яка намагалась продати понад 130 автомобілів, які призначались для ЗСУ

efbYdFQ7vJA9ufNk0RMBalZYu0jIKIRZMM4cDHeu

Нацполіція припинила діяльність організованої злочинної групи, яка торгувала автомобілями для ЗСУ, отриманими як гуманітарна допомога.

Учасники угруповання під прикриттям благодійної організації з квітня цього року ввезли на територію України 135 автомобілів для подальшої реалізації з метою власного збагачення, повідомляє МВС.

За даними слідства, організував злочинну оборудку мешканець Дніпра, який заснував благодійну організацію. Він та його спільники під час збройної агресії російської федерації проти України здійснювали виїзди за кордон та під виглядом благодійної діяльності ввозили на територію України автомобілі, отримані як гуманітарна допомога. Надалі замість того, щоб передати транспортні засоби Збройним силам України, зловмисники реалізовували їх із метою наживи.

У ході документування злочинної діяльності угруповання поліцейські провели оперативну закупку трьох транспортних засобів у м. Дніпро. Встановлено, що зловмисники торгували автомобілями також на території Івано-Франківської та Львівської областей.

Під час 30 обшуків за адресами проживання та діяльності фігурантів правоохоронці вилучили 33 автомобілі, ввезені на територію України як гуманітарна допомога, а також інші речові докази їх протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: