На Львівщині телеграм-канали сповіщають про фейкову повітряну тривогу: мешканцям нагадують офіційні джерела інформації

сирена
фото ілюстративне

У Львівській обласній військовій адміністрації звернули увагу на те, що все частіше неофіційні джерела інформації інформують про ймовірну загрозу ракетних атак у регіоні, коли насправді сповіщень про тривогу не оголошується.

Про це повідомили у відомстві 10 серпня.

Там кажуть, що сьогодні 15:08 год поширилась інформація про ракетну небезпеку у Львові та області із закликом перейти до найближчих укриттів. Її оприлюднили у таких чатах: «Ракетна небезпека», «Ракетна небезпека Львів», «Типовий Львів», «Zahid WTF».

«У зв'язку з цим, повідомляємо, що останнім часом в різноманітних телеграм-каналах з’являється інформація, що має на меті створити паніку та посіяти недовіру до діяльності ЗСУ, органів державної влади та місцевого самоврядування», - сказано в повідомленні.

У Львівській ОВА зазначили, що служби, які уповноважені вмикати сигнали цивільного захисту («Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги») повідомлень про «Ракетну небезпеку» у цей проміжок часу не надсилали. Тому у Львівській області повітряна тривога не оголошувалась.

«У час війни вкотре звертаємось до жителів Львівщини ретельно перевіряти джерела інформації та не вестись на усілякого року провокаційні повідомлення, що стосуються безпеки в області», - додали у відомстві.

Офіційна інформація про повітряну тривогу в області оприлюднюється у телеграм-каналі https://t.me/dczlodaДепартамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА «Оповіщення ЦЗ», мобільному застосунку «Повітряна тривога» від Ajax system та завдяки мережі обласного ефірного телебачення та радіомовлення, нагадали у Львівській обласній військовій адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: