Понад сто росіян подались на українську візу, втім жоден її не отримав, - МЗС

мзс
фото6 відкриті джерела

За час дії візового режиму із росією вже 112 громадян рф подали заяви на отримання візи для в'їзду до України, однак ніхто її не отримав.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в етері телемарафону в середу, десятого серпня.

З його слів, українські посольства закордоном отримували заяви від громадян росії, які проживають в країнах Європейського Союзу. Йдеться насамперед про Польщу, Чехію, Румунію та Німеччину.

Поки що ці клопотання розглядаються та здійснюється перевірка. За словами Ніколенка, станом на сьогодні жодної візи громадяни росії не отримали.

Оскільки Україна розірвала дипломатичні відносини з росією, на території рф немає українських дипломатичних представництв. Таким чином, громадяни рф на території росії наразі не можуть подаватися на українські візи. Це можуть робити лише росіяни, які проживають за кордоном та мають у країнах право на тимчасове або постійне проживання.

Наявність української візи не гарантує право перетину державного кордону України. Остаточне рішення ухвалюють прикордонники. Однією з причин відмови може бути, якщо людина не в змозі довести мету своєї поїздки, додав Ніколенко.

Нагадаємо, угода з рф про безвізовий режим діяла з 1997 року. Уряд 17 червня нинішнього року ухвалив рішення про припинення цієї угоди. Візовий режим із рф запрацював з першого липня теперішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: