Злочинна оборудка: до крадіжки українського зерна причетні окупанти та російські та сирійські судна

Зерно

Для вивезення українського зерна, яке викрадають російські окупанти, діє злочинна оборудка, до якої належать війська країни-агресорки та, здебільшого, судна рф та Сирії.

Про це повідомив посол України у Лівані Ігор Осташ на брифінгу у середу, десятого серпня, цитує Громадське.

Він пояснив, що крадене збіжжя з України окупанти переправляють через Туреччину чи напряму до Сирії або ж інших країн Близького Сходу.

Загалом у списку морського транспорту, яке перевозить крадене зерно з України, 87 є суден. Так, наприклад, посольство отримало інформацію, що у цьому списку є судно Laodecia, яке ходить під прапором Сирії. Це те судно, яке вивозило крадене зерно та борошно з окупованого Криму, але завдяки зусиллям дипломатів було затримане у Лівані.

Посол України вважає, що це рішення є перемогою для України, адже ділкам не дали зробити бізнес на краденому з України товарі у Лівані.

«Як ми підсумували, цей корабель, який планував зробити великий бізнес у Лівані, пішов шляхом російського військового корабля з Лівану далі на Тартус», — сказав він.

Осташ пояснив, що Україна намагалася звинувачувати багато суден у перевезенні краденого товару, але не було доказів. Натомість довести те, що товар на борту Laodecia крадений з України допомогли докази, що борошно було змелене на Красногвардійському елеваторі у Криму.

«Наші опоненти відчули, що ми їх вхопили за руку. Пішла моментальна реакція: влади Сирії, росіян, які зробили все можливе, у тому числі використовуючи ліванських політиків, які є їхніми проксі. Моментально було ухвалене рішення відправити це судно. Але хотів би сказати, що це була наша велика перемога, що ми не допустили це судно для розвантаження у Лівані», — сказав Ігор Осташ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: