У Львові з'явиться новий громадський простір на місці знесеного самобуду

простір на Личаківській

У Львові планують облаштувати громадський простір із озелененням, питними фонтанами та ігровою зоною для дітей на вулиці Личаківській, 259 - там, де напередодні знесли незаконно зведену багатоповерхівку.

Про це повідомив заступник міського голови із містобудування Любомир Зубач.

«Локація – фактично на в’їзді в місто, а тому має стати своєрідною упізнаваною візитівкою», - сказав він.

За словами Любомира Зубача, тут планують облаштувати освітлення, встановити лавочки та питні фонтанчики, з розваг – елементи для підлітків-скейтерів, своєрідну зону для дітей. Розглядають також можливості встановлення фонтану і вертикального мистецького елементу.

«Насправді дискусії, що тут доцільно робити, тривали якийсь час. Та зупинились врешті на варіанті громадського простору, що стане логічним доповненням до зеленої зони навпроти. Ділянка – швидше транзитна, адже поруч є зупинка громадського транспорту. Тому наші архітектори схиляються до варіанту невеликої площі, озелененої щонайменше на 50%», - підсумував посадовець.

Нагадаємо, семиповерховий самобуд був зведений на вул. Личаківській, 259 без відповідних дозвільних документів. Прецедентів, щоб зносили багатоквартирне будівництва такого розміру, збудоване незаконно, в країні ще не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: