В Україні анонсували обов'язкову евакуацію ще у кількох областях, - Верещук

3f3c092e-3482-4651-9afd-1e7ece92cc72
Фото: Ірина Верещук

У Мінреінтеграції України прогнозують обов'язкову евакуацію і з інших регіонів. Нещодавно обов'язково почали вивозити мешканців Донецької області.

Про це повідомила очільниця відомства Ірина Верещук на брифінгу у четвер, 11 серпня.

«Обов'язкова евакуація з Донецької області — вона вперше і вона поки що єдина. Але наші прогнози і наш аналіз вказують на те, що вона буде продовжуватися і в інших регіонах. Ми бачимо зараз ситуацію, яка погіршується, а з настанням осінньо-зимового опалювального періоду фактично точно погіршиться», — пояснила міністерка.

Каже, що ускладниться надання тепла через тепломережі, відтак росіяни, ймовірно, намагатимуться вивезти з ладу теплоцентралі та критичні для постачання енергії об'єкти.

«Не всі з них вдасться відремонтувати і розуміємо, що частина міст і сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської області може опинитися без засобів до життя: опалення і світла», - зазначила Верещук, додавши, що, якщо розраховувати лише на електропостачання через мережі, вони просто не витримають навантаження.

Окрім цього, розповіла очільниця МінТОТ, уряд планує розмістити 500 тисяч людей із південних та східних областей. Верещук заликала українців не чекати зими, якщо влада не зможе одночасно допомогти такій кількості людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: