Вперше у світі сейм Латвії визнав рф державою-спонсором тероризму

mtqqhq---c17x11x50px50p-c17x11x50px50p--afbf86562f7472646f7ee4b9d46fae04
Засідання Сейму Латвії. Фото: Twitter Saeimas ziņas

Сейм Латвії першим у світі ухвалив заяву щодо цілеспрямованих військових атак рф проти цивільних в Україні. Ці дії росіян проти мирного населення визнаються тероризмом, а росія - державою-спонсором териризму.

Про це сказано у повідомленні пресслужби Сейму у четвер, 11 серпня.

За ухвалення заяви проголосували 67 парламентаріїв зі 100.

Окрім цього, Семм закликає країни Євросоюзу негайно призупинити видачу туристичних і в'їзних віз громадянам рф та білорусі.

«росія використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ і ЗСУ, паралізувати здатність держави діяти з метою окупації України. Сейм визнає насильство Росії проти мирного населення, яке здійснюється для досягнення політичних цілей, тероризмом, а Росію державою, що підтримує тероризм, і закликає інші країни-однодумці висловити таку думку», -  йдеться у заяві.

Сейм Латвії вчергове засудив військову агресію рф та широкомасштабне вторгнення в Україну. В парламенті погоджуються, що росія розпочала повномасштабну війну за підтримки та за участю Білорусі. Парламент також закликав посилити та запровадити комплексні санкції проти країни-агреморки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: