«Яблуневий дар» та «Galicia»: як львівське медіа завдало збитків репутації компанії, безпідставно заявивши про її банкрутство

image

У четвер, 11 серпня, в одному із львівських видань з'явилась новина про те, що суд визнав банкрутом одного із найбільших виробників соків «Galicia». Насправді ж йдеться про іншого виробника «Яблуневий дар». Втім, новина базувалась на припущенні журналіста. Це завдало значних збитків по репутації компаній T.B. Fruit.

Йдеться про вирок Господарського суду Львова від третього серпня теперішнього року, пише Finbalance. Згідно із ним, ТОВ «Яблуневий дар» визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

Про це ІА Дивись.info повідомив Тарас Барщовський, власник групи компаній T.B. Fruit.

Один із найвпливовіших бізнесменів Львівщини обурено прокоментував ситуацію. Каже, що це свідчить про непрофесійність журналіста.

«Це є повна нісенітниця і якщо люди пишуть такий абсурд, то їм, мабуть, варто було б зв'язатися щонайменше із юридичним департаментом та запитати, чи це правда. Як можна нищити те, на чому ти живеш? Особливо це стосується медіа Західної України. Я запитую у них, а чому ви зробили такий висновок, а у відповідь отримав наступне: «Ми бачили, що «Яблуневий дар» і «Galicia» написані на одному паркані великими літерами. Це показує непрофісіоналізм і для них головне, аби з'явилося щось, був трафік і байдуже на результат.

«Яблуневий дар» і «Galicia» - це окремі світи і компанії, котрі немають жодного стосунку одна до одної. І я думаю, що журналісти, які про це написали, добре це знали, але щоб викликати ажіотаж, вони це зробили», – зазначив він.

Натомість адвокатка Галина Ахметова розповіла ІА Дивись.info, що у групі компаній вже готують звернення до редакції львівського видання, аби отримати офіційні вибачення та спростування інформації. Інакше - доведеться іти до суду.

«Пояснення стосовно того, що на будівлі поряд є написи «Яблуневий дар» і «Galicia», погодьтесь, дуже смішні. Написи можуть бути різними. Видавати інформацію, робити якісь припущення, не перевіривши інформацію, яка завдає збитків діловій репутації компанії, що вже багато років успішно працює і підтримує економіку – це щонайменше некомпетентний хід журналістської роботи і порушення вимог законодавства стосовно ведення журналістської діяльності. Це недопустимо.

Щонайменше, що можна було зробити перед публікацією такої статті, це взяти пляшку соку «Galicia» на полиці магазину і подивитися, хто є виробником, а тоді вже заявляти, що його визнано банкрутом. Адже резонанс воно отримало величезний. Нам телефонують партнери, з якими ми роками працюємо, із запитаннями, що відбувається. Відповідно, розумієте, яка реакція компанії може бути», - пояснила ситуацію адвокат.

Вона додала, що зараз готують звернення до редакції цього видання із вимогою спростувати інформацію, оскільки вона не відповідає дійсності.

«Якщо спростування матиме інформаційний опір, то він вимагатиме судового розгляду, себто відшкодування збитків», - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: