Із українських портів вирушив п'ятий караван зі збіжжям, - Мінінфраструктури

299034346_427217286113125_7991698996686419204_n
Фото: Мінінфраструктури

Вранці 12 серпня із портів «Чорноморськ» та «Південний» вирушив п'ятий караван із українською агропродукцією.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

Там кажуть, що на їхніх бортах є понад 63 тис. тонн українського збіжжя.

У складі каравану судно SORMOVSKIY 12, яке вийшло з порту «Чорноморськ», та балкер STAR LAURA з порту «Південний», яке стало першим судном класу Panamax, яке вийшло з порту «Південний» з початку реалізації «зернової ініціативи», та третім у загальному переліку суден-велетнів, які уже прямують «зерновим коридором».

же сьогодні «Чорноморськ» та «Південний» приймуть ще 2 судна під завантаження – BRAVE COMMANDER та PETREL S. На них буде завантажено понад 40 тис. тонн українського зерна, додають у відомстві.

Нагадуємо, 22 липня теперішнього року Україна підписала із Туреччиною та ООН угоду про розблокування експорту україснького зерна через порти в Чорному мору. Натомість рф підписала із цими ж представниками дзеркальний договір. Важливо: Україна не підписувала жодного міжнародного документу із країною-агресоркою. Угода стосується експорту з українських портів Одеса, Чорноморськ та Південний. Контроль портів залишиться за українською стороною; жодні судна, крім тих, які забезпечуватимуть експорт зерна та пов'язаної продукції, не зможуть увійти до портів.

На початку цього тижня, у понеділок, першого серпня, з Одеського порту вийшло судно RAZONI, завантажене 26 тисями тоннами кукурудзи під прапором Сьєрра-Леоне - вперше з початку повномасштабного російського вторгнення.

Ірина СТИЧУК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: