Україні вдалося повернути тіла понад пів тисячі захисників зі списків зниклих безвісти

війна
Фото з відкритих джерел.

Україні вдалося повернути тіла 522 воїнів, полеглих у боях із російськими окупантами, котрі були у списках зниклих безвісти.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко в етері телемарафону, цитує ІА Дивись.info у п'ятницю, 12 серпня.

За його слдовами, тіла полеглих захисників забирають із різних напрямків, зокрема й Харківського та Луганського.

Котенко каже, що зараз перемовини про повернення загиблих проходять виключно через посередника — Міжнародний Червоний Хрест.

Читайте також: В Україні запустили платформу з пошуку військовополонених і зниклих безвісти

«Ми даємо запит, що в такому місці був бій і там можуть знаходитись тіла наших загиблих. Тоді російська сторона виходить на це місце на підконтрольній їй території, і якщо дійсно знаходять загиблих, їх забирають. Потім їх передають нам», - розповів Котенко подробиці процесу.

Напередодні омбудсмен заявляв що нині зниклими безвісти вважаються 7 тисяч 200 українських військових із різних оборонних структур, зокрема Нацгвардії, Державної прикордонної служби та спецслужбовці.

Нагадаємо, в Україні понад сім тисяч військових вважаються зниклими безвісти, частина з них – у полоні, заявив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: