Унаслідок вибухів в окупованому Криму знищили або пошкодили принаймі п'ять ворожих бомбардувальників, - британська розвідка

photo_2022-08-09_15-58-52

Унаслідок вибухів на аеродромі «Саки» в тимчасово окупованому Криму були знищені або ж суттєво пошкоджені принаймні п‘ять бомбардувальників Су-24 і три літаки Су-30.

Про це йдеться у звіті воєнної розвідки при Міністерстві оборони Великої Британії вранці 12 серпня.

За даними британської розвідки, внаслідок вибухів на аеродромі «Саки» в тимчасово окупованому Криму були знищені або ж суттєво пошкоджені принаймні п‘ять бомбардувальників Су-24 і три літаки Су-30.

За підрахунками Forbes, загальна вартість втрат окупантів у «Саки» тільки авіації складає 180 млн доларів.

Зазначимо, що аеродром використовувався російськими силами як база для авіації Чорноморського флоту Росії. Після атаки на нього спроможність морської авіації російського флоту зараз значно погіршена, додають у розвідці.

Хоча початкова причина вибухів 9 серпня Сакському військовому аеродромі біля Новофедорівки невідома, але великі грибоподібні хмари, які можна було спостерігати на відео очевидців, майже напевно були результатом детонації чотирьох незакритих складів боєприпасів.

Аналітики зазначають, що майже напевно знищені або серйозно пошкоджені в результаті вибухів щонайменше п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 і три багатоцільові Су-30. Також серйозних пошкоджень зазнала центральна злітна смуга, але аеродром, ймовірно, залишається придатним до експлуатації.

«Втрата восьми бойових літаків становить незначну частку від загального парку літаків, доступних Росії для підтримки війни. … Але цей інцидент, ймовірно, змусить російську армію переглянути своє сприйняття загрози. Напевно, Крим сприймався як безпечний тил», - сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: