Видобуток нафти в рф знизиться на 20% до початку наступного року, - МЕА

санкції
Фото з відкритих джерел.

Видобуток нафти у росії скоротиться на 20% після набрання чинності заборони на її європейські поставки у грудні 2022 року. Нині рф видобуває на день лише на 3% менше нафти, ніж було до її повномасштабного вторгнення до України.

Про це повідомляють Bloomberg і The Guardian, посилаючись на Міжнародне енергетичне агентство.

Згідно зі звітом МЕА, близько 2,3 мільйона барелів російської нафти і нафтопродуктів на день «доведеться знайти новий дім» після вступу в дію ембарго Євросоюзу на їхній імпорт. З 5 грудня 2022 року Євросоюз планує  значно скоротити закупівлю російської нафти.

У липні теперышнього рф щодня добувала близько 10,8 мільйона барелів нафти. Це на 0,31 мільйона менше, ніж було до її повномасштабного вторгнення до України, підрахували в МЕА.

При цьому через санкції, які були накладені на краъну-агресорку у відповідь на її агресію, експорт нафти і нафтопродуктів із Росії до Європи, США, Японії та Південної Кореї скоротився майже на 2,2 мільйона барелів на день. Однак перенаправлення потоків до Індії, Китаю, Туреччини та інших країн, а також сезонно вищий внутрішній попит пом’якшив втрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: