У Москві заявили, що оголошення рф "спонсором тероризму" буде "точкою неповернення"

moscow-kremlin1

Москва попередила Вашингтон, що визнання Росії "країною-спонсором тероризму" стане "точкою неповернення", і що РФ у такому разі може знизити рівень дипломатичних відносин зі США або навіть розірвати їх.

Про це повідомяє УП з посиланням на інтерв'ю директора департаменту Північної Америки російського МЗС Олександра Дарчієва виданню ТАСС

"Якщо вона (ініціатива визнати РФ спонсором тероризму – ред.) буде реалізована, це означатиме перетин Вашингтоном точки неповернення з найсерйознішими супутніми збитками для двосторонніх дипвідносин", - сказав Дарчієв.

Наразі відносини між країнами він охарактеризував як "турбулентні", зазначивши, що західні держави на чолі зі США "розтоптали міжнародне право та абсолютні табу у дипломатичній практиці".

Зараз до списку спонсорів тероризму в США включені чотири країни – Іран, КНДР, Куба та Сирія.

РБК зазначає, що потрапляння до цього переліку означає суворі обмеження на взаємодії з цією державою, заборону експорту оборонних товарів, контроль за експортом продукції подвійного призначення, фінансові та інші обмеження. Крім того, передбачаються санкції проти інших держав, які зберігають торговельні відносини із спонсором тероризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: