Україна може отримати від Словаччини винищувачі МіГ-29

image (4)

Словаччина зацікавлена у тому, щоб передати свої винищувачі Україні. Точно невідомо, коли ці літаки надійдуть Україні, оскільки до кінця серпня вони охоронятимуть повітряних простір Словаччини.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що варіант надання винищувачів є найбільш ймовірним. За свої літаки Братислава просить гроші від Євросоюзу або авіацію від НАТО, інформує 24 канал.

Ярослав Надь пояснив, що від початку російського вторгнення в Україну в Словаччини виникли проблеми з ремонтом винищувачів МіГ-29, адже вони російського виробництва.

Тому наприкінці серпня Словаччина остаточно приземлить свої винищувачі, а вже від вересня її повітряний простір охоронятимуть Польща та Чехія.

Пізніше речниця Міністерства оборони Словаччини Мартіна Коваль-Какащикова пояснила, що надання винищувачів Україні в їхніх інтересах.

"Наш інтерес полягає в тому, щоб ці літаки йшли в Україну. Тому також можливий сценарій, коли Словаччина надасть Україні літаки та отримає від іншої країни відповідну вартість, необхідну їй для оборони", – заявила Коваль-Какащикова.

У Братиславі очікують, що винищувачі російського виробництва в них замінять американські F16, але ті прибудуть у Словаччину не раніше 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: