Дозвіл на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду: Зеленський відповів на петицію

кордон
фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо дозволу чоловікам призовного віку без військового досвіду виїжджати за кордон. Вона набрала 27 тисяч 260 голосів із 25 тисяч необхідних.

Про це йдеться у відповіді на петицію у вівторок, 16 серпня

Автор просить дозволити виїзд за кордон чоловіків 18-60 років, що не мають військового досвіду та є обмежено придатними у воєнний час. 

«Воювати мають боєздатні люди», — наголошується в петиції.

У відповідь президент зазначив, що захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього українського народу і обов'язком громадян.

Зеленський зауважив, що в країні оголошена загальна мобілізація, при якій до ЗСУ залучають і військовозобов’язаних, які не мають військового досвіду та раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку в навчальних військових частинах. Також громадян можуть залучати до робіт, які мають оборонний характер.

Президент додав, що в Конституції закріплене право кожного вільно залишати територію України, проте це право може обмежуватися в умовах воєнного стану.

«Скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану», — зазначив Зеленський. 

І додав, що правила перетинання державного кордону та категорії громадян, яким це дозволено під час воєнного стану, встановлює Кабінет міністрів України. Відтак глава держави звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, аби він опрацював порушення в петиції питання та повідомив автора про результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: