Лікар - покликання поза часом: під час війни медики консультують щодо вакцинації ВПО на Західній Україні

Усі Картки ВПО і медики ЮНІСЕФ УКУ 22-10 (2)

Покликання лікаря в час війни є особливо важливим і на фронті, і в тилу, адже, окрім військової медицини, сьогодні медики мають важливу місію – дбати про здоров'я нації.

У цей непростий для країни час ЮНІСЕФ спільно з Українським католицьким університетом та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) реалізовують проєкт, мета якого піклуватися про стан і фізичного, і ментального здоров'я наших громадян.

Впродовж літа понад 200 медиків, провели майже 7 тисяч розмов із внутрішньо переміщеними українцями про найпоширеніші страхи перед щепленням, функції імунітету та планові вакцинації від найбільш небезпечних та поширених інфекцій у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Найбільш активною виявилася Львівська та Тернопільська області: тут за час реалізації проєкту провакцинувалися від 35 до 60 відсотків слухачів профілактичних бесід.

«9 із 10 дітей з посмішкою заходять до кабінету щеплень та без проблем йдуть на контакт з лікарями. Але іноді батькам потрібно пояснити, що вакцинація – це абсолютно безпечно», – зазначає членкиня команди, медик Ірина.

В результаті зустрічей із внутрішньо переміщеними батьками маємо чудову динаміку: понад 3,5 тисячі ВПО вже дали згоду на щеплення, а ще 2200 виявили бажання вакцинуватися чи вакцинувати діток якнайшвидше.

На жаль, чимало українців через війну були змушені відкласти планові щеплення, тож ініціатива стала доброю нагодою провакцинувати себе та рідних від таких небезпечних хвороб, як дифтерія та правець, COVID-19, гепатит B та поліомієліт, а також інших інфекцій.

«Я постійно наголошую під час зустрічей з ВПО, що цінність людського життя на першому місці. І це не тільки зараз, так було завжди. Вакцинація - це шанс зберегти це життя та якість життя і здоров’я наших людей», – запевняє Олександра, одна із учасниць проєкту, 33-річна лікарка із м. Львів. Так само й уся команда проєкту щиро вірить, що завдяки ініціативі чимало внутрішньо переміщених українців скористаються можливістю захистити себе та дітей, вакцинуючись якнайшвидше та без жодних сумнівів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: