Окупанти зберігали близько пів сотні одиниць техніки на аеродромі в Джанкої, - СтратКом ЗСУ 

afe7807-4ac6962-gettyimages-1211621272
ВІЙСЬКА РФ, ФОТО AFP/GETTY IMAGES/ ІЛЮСТРАТИВНЕ

На території аеродрому у Джанкойському районі в тимчасово окупованому Криму, де вранці 16 серпня пролунала серія вибухів, російські окупанти зберігали близько 50 одиниць своєї техніки.

Про це заявили Центрі стратегічних комунікацій Збройних сил України.

За попередніми даними, у районі аеродрому поблизу Джанкоя ворог розгорнув щонайменше 8 ЗРС С-400, 3-х ЗРК С-300, 5 ЗРПК «Панцир-С1». Також там було зосереджено 440 ТПК (транспортно- пускові контейнери). 

«До речі, ці ТПК там були сконцентровані в такій кількості не так для захисту повітряного простору, як для відправлення до Херсонської та Запорізької областей, для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя. Особливо напередодні та безпосередньо 24 серпня», - вважають у СтратКом ЗСУ.

Додають, що в районі залізничної станції «Азовська» окупанти розвантажували три одиниці РСЗВ БМ-21 «Град», двох САУ «Піон», 17 ББМ, сім САУ «Мста-С», десять САУ «Гвоздика», а також боєприпаси.

Нагадуємо, вранці 16 серпня на території російської військової частини в районі Джанкоя сталася серія вибухів. У російському міноборони кажуть, що причиною стало випадкове загорання. Звідти почали евакуйовувати людей. У ЗСУ прокоментували ситуацію: справа в тому, що ворог просто нехтує правилами протипожежної безпеки, заявили в українській армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: