У разі аварії на ЗАЕС доведеться евакуювати майже пів мільйона людей

997bcfc----------.----------------
Енергодар

Ситуація в тимчасово окупованому Енергодарі небезпечна не лише для Запорізької області, план евакуації з міста та зони ризику радіаційного забруднення коригується з урахуванням військової ситуації.

Про це розповів голова Запорізької ОВА Олександр Старух, пише УП.

«Ситуація небезпечна і не тільки для Запорізької області. Якщо взяти 50 км зону обов’язкового відселення, що може виникнути внаслідок можливої аварії на АЕС в Енергодарі, то це більше 200 тисяч в нашій області і під 200 тисяч в сусідній Дніпропетровській області. Міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші», — розповів Старух.

За словами голови ОВА, відбувається коригування плану евакуації з Енергодару та зони ризику радіаційного забруднення з урахуванням військової ситуації. Ситуація знаходиться на контролі центральної влади.

Водночас Старух зазначив, що повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко, бо частина території захоплена.

Наразі ж радіаційне становище на АЕС стабільне. Показники не перевищують норму. Але все може змінитися у будь-який момент через безглузду діяльність окупанта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: