«Аварія на ЗАЕС може стати гіршою, ніж Чорнобиль», - працівник станції

ЗАЕС

російські окупанти, які захопили Запорізьку атомну електростанцію, що в Енергодарі, постійно чинять психологічний тиск на працівників станції, погрожуючи зброєю.

Про це на умовах анонімності розповів один із працівників ЗАЕС в інтерв'ю Reuters, цитують у Енергоатомі.

«Співробітники розуміють, що їм необхідно вивозити родини, але самі повертаються. Вони працюють, адже існує ризик масштабної катастрофи – такої, як Чорнобиль у 1986 році. Тільки аварія на ЗАЕС може стати набагато гіршою», – розповідає він.

І додав, що дуже дратує вже сам факт озброєних до зубів російських військових, які є всюди на АЕС. Ба більше, окупанти спрямовують зброю з бронетранспортерів на працівників, коли ті входять на ЗАЕС: «Вони постійно ходять зі зброєю. Дуже складно, коли ти заходиш на станцію і бачиш цих людей і повинен бути там. Це вкрай і морально, і психологічно тяжко».

Проте персонал продовжує працювати, обслуговуючи ЗАЕС, аби не допустити ядерної катастрофи: «Працівники повернулися, щоб контролювати станцію: на кону безпека України, всього європейського континенту та світу».

Лише звільнення станції, її міста-супутника і всіх тимчасово окупованих територій від російських загарбників зможе повернути спокій та безпеку, переконаний співрозмовник: «Тільки повна деокупація міста, АЕС, ТЕЦ, Запорізької, Херсонської областей та інших – тільки тоді люди будуть дійсно в безпеці».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: