Депутат від ОПЗЖ, якого мали призначити «гауляйтером» Черкаської області, вийшов на волю під заставу

630_360_1660729154-366

Депутат Черкаської міськради від ОПЗЖ Олександр Замирайло, якого підозрюють у колабораціонізмі, в понеділок, 16 серпня, вніс заставу у розмірі 1 мільйон 1 тисячу гривень і перебуває на волі.

Про це Укрінформу повідомила речниця Черкаської обласної прокуратури Богдана Кулик.

«Підозрюваний у колабораціонізмі депутат Олександр Замирайло зібрав суму застави й перебуває на волі», – сказала Кулик.

На початку серпня депутату повідомили про підозру за колабораціонізм. За даними СБУ, Замирайло планував очолити область у разі її окупації. Під час судового засідання слідством були надані докази у вигляді задокументованих розмов Замирайла, де він бажає смерті українським воїнам, а також перемоги Путіну.

Спочатку суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в сумі 208 тисяч гривень. Наступного дня за нього внесли заставу, він вийшов із СІЗО.

Прокуратура внесла апеляційну скаргу щодо збільшення мінімальної суми застави до 1,01 мільйона гривень. Її задовольнили в повному обсязі. Через кілька днів депутат сплатив і цю суму.

Якщо він не виконуватиме обов’язки, покладені на нього рішенням суду про застосування запобіжного заходу, прокурори ініціюватимуть питання про повернення застави в дохід держави та обрання йому безальтернативного тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: