У Чечні викрадають чоловіків, аби відправити на війну проти України, бо охочих воювати на боці рф стає дедалі менше, - розвідка

msg-1606301574-1113

росіяни відмовляються воювати проти України, а зважаючи на брак охочих брати участь у збройній агресії, у кремлі вирішили залучити до армії громадян Центральної Азії.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у середу, 17 серпня.

Першість в цьому питанні займає московський регіон – для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів та відділів поліції «проводити агітаційні заходи» з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану, зазначають у відомстві.

Окрім фінансового стимулу, тим хто погодиться підписати контракт та поїхати в Україну, пропонується отримання російського громадянства. Одночасно у Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправки на війну в Україні, говорять у воєнній розвідці.

Зазначається, що левову частку так званих «добровольців» у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, здебільшого із сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами, їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні.

«Практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, які воюють в Україні на догоду Москві породжує хвилі невдоволення серед мешканців Чечні. Громадяни республіки виказують обурення тим, що кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на «чужій» війні двох християнських народів – росіян і українців. Така політика кадирова сприймається, як зрада мусульман», - повідомляють у ГУР МОУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: