Львівські анестезіологи врятували двох братиків із Одещини, які отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів

300284799_2665406920261430_6110281476177498706_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові медики врятували життя двом братам із Одеської області, які отримали травми внаслідок ракетного удару росіян по їхньому будинкові. Володю та Якова тоді вдалось витягнути з-під завалів, а їхні матір та вітчим загинули одразу.

Про це розповіли у Першому медоб'єднанні Львова у четвер, 18 серпня.

Розповідають, що 8-річному Якову дісталося найбільше. Уламок потрапив в шию. Аби дитина не загинула від кровотечі, рятувальники перетиснули йому судину. Однак кисневе голодування спровокувало інсульт. Як наслідок - Якову знерухомило ліву частину. Права рука у нього не рухалася через перелом плеча.

Старший 14-річний Володя отримав черепно-мозкову травму, численні поранення обличчя та перелом променевої кістки правої руки.

Поранених дітей спершу доправили до реанімації місцевої лікарні на Одещині, а місяць тому евакуаційним потягом транспортували до нашої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. І якщо стан Володі на той час уже був стабільним, за життя Якова команді відділення інтенсивної терапії та анестезіології.

Потім приєдналися нейрохірурги під керівництвом Михайла Ловги. Також увесь цей час, включаючи реанімацію, з Яковом працювали реабілітологи. Завдяки цьому хлопчик уже вчиться ходити і рухати лівою рукою. На правій у нього поки що стоїть апарат зовнішньої фіксації. Володею реабілітологи теж займалися. Зокрема, йому допомагали розробити руку, яка малорухлива після тривалого перебування в гіпсі.

«Війна, хоч і забрала у дітей найріднішу людину – маму – все ж не лишила їх покинутими. До хлопчиків з-за кордону приїхала двоюрідна сестра Євгенія. Сьогодні вранці вона забрала їх до Австрії, де вони продовжать реабілітацію. Яків та Володя на прощання сказали: обов’язково повернуться, коли закінчиться війна», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: