Напередодні зустрічі Ердогана із Зеленським путін «натякнув» турецькому президентові, що готовий зустрітись із главою України, - ЗМІ

путін
Фото з відкритих джерел.

Під час перемовин із президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом у Сочі, які відбулись п'ятого серпня, російський диктатор володимир путін «натякнув» йому, що готовий зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише турецьке CNN, посилаючись на свої джерела серед російських високопосадовців.

Про це заговорили на тлі приїзду Ердогана до Львова 18 серпня, де мають відбутися тристоронні перемовини з Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, мовляв, глава Туреччини повідомить про намір путіна президентові України.

Джерела CNN Turk кажуть, що якщо раніше росія наполягала на тому, що спочатку потрібно розробити угоду на рівні делегацій, а лише потім проводити зустріч путіна та Зеленського, то тепер підхід змінився.

«Лідери (путін і Зеленський — ред.) можуть обговорити та визначити дорожню карту. Потім делегації можуть розпочати роботу з утілення цієї дорожньої карти», — повідомляють джерела телеканалу.

За даними видання, може йтись не про досягнення миру, а про договір щодо припинення вогню. Це залежатиме від відповіді Зеленського під час тристоронніх перемовин у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: