Усик переміг Джошуа у реванші та захистив титули

Фото: Twitter / Matchroom Boxing

Український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і закріпив за собою статус чемпіона світу в суперважкій вазі.

Олександр Усик зійшовся з Ентоні Джошуа в матчі-реванші за п'ять поясів. На кону стояли титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які українець відібрав у британця минулого року. Також спортсмени билися за титул чемпіона за версією журналу The Ring, який став вакантним після того, як Тайсон Ф'юрі оголосив про завершення кар'єри.

Чемпіонський бій проходив у ніч проти 21 серпня в місті Джидді (Саудівська Аравія) на арені King Abdullah Sports City. Поєдинок тривав усі 12 раундів. У результаті Усик переміг роздільним рішенням суддів.

«Я присвячую цей поєдинок своїй державі, Збройним силам України та всім, хто її боронить», — сказав Усик після перемоги в матчі-реванші.

Цей двобій Усика з Джошуа відбувся за 11 місяців після їхнього першого бою. Той завершився перемогою Усика одноголосним рішенням суддів і став головною подією боксу в 2021 році за версією видання The Ring. Британець скористався своїм правом на реванш, тож відбувся титульний захист.

Тепер в активі 35-річного Усика 20 перемог (13 з них нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у суперважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Згідно зі статистикою ударів CompuBox, Олександр Усик значно перевершив свого опонента Ентоні Джошуа за кількістю завданих ударів: 712 проти 492, пише sport.ua. Також українець зміг завдати точніших ударів — 170 проти 124 у британця.

Президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбук привітав боксера Олександра Усика з перемогою в поєдинку з британцем Ентоні Джошуа.

"Важка, але така важлива і потрібна перемога Олександра Усика!

Захист титулу чемпіона світу – символ того, що всі, хто козацького роду, свого не віддадуть, будуть битися за це і неодмінно переможуть!" - днаписав наш Президент.

Що цікаво, Ентоні Джошуа емоційно відреагував на поразку, повідомляє телеканал Sky Sports.

Джошуа з командою після оголошення результатів покинув ринг разом зі своєю командою, але потім, незважаючи на спроби асистентів його відмовити, повернувся в той момент, коли там мали вшановувати Усика.

У телетрансляцію потрапив момент, коли Джошуа взяв в одну руку титул WBA, в іншу – The Ring і щось вигукував у бік людей у залі. Потім він викинув два пояси українця за межі рингу і пішов до Усика.

Британець загорнувся в український прапор, узятий у суперника, і спочатку у розмові з Уиком засумнівався, що той його переміг, а потім узяв мікрофон і звернувся до зали (прапор Усик тим часом повернув собі).

"Якби ви знали мою історію, ви зрозуміли б мою пристрасть. Я не якийсь боксер-аматор з п'ятирічного віку, я не був елітним талантом з юності, мені світила в'язниця", – поділився британський боксер

Він назвав Усика "офігенним бійцем" і попросив йому поаплодувати.

"Я вкраду [цей момент], Усику, мені шкода, але це через пристрасть, яку ми вклали в це... Друзі, цей хлопець побив мене зараз. Можливо, я міг би виступити краще, але це свідчить про важку роботу Тому, будь ласка, поаплодуйте йому як нашому чемпіону світу у важкій вазі. Усик – феноменальний талант, тричі "ура" на його честь", – заявив Джошуа.

Зазначимо, що відразу після поєдинку Джошуа запропонував Усику разом підняти над головою цей прапор України, зал зустрів цей жест овацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: