Хвороба нікуди не поділася: кількість недужих на коронавірус у Львівській області зростає

коронавірус лікарня

Нині у лікарнях на Львівщині перебувають майже двісті хворих з коронавірусом, їхня кількість продовжує зростати, розповіла керівниця регіонального центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я Наталія Іванченко.

Про це вона сказала на брифінгу 21 серпня, цитує ІА Дивись.info.

Вона каже, що впродовж тижня - з 15 по 21 серпня нинішнього року - в області підтвердили 560 нових випадків недуги. Попереднього тижня ця цифра становила 306.

«Зростання числа хворих відбувається в країнах Європи та в Україні загалом. Львівщина не є винятком», - зазначила фахівчиня.

І додала, що єдиним рішенням є вакцинація, зокрема це важливо на порозі нового навчального року.

«Важливо вжити всіх профілактичних заходів з метою недопущення спалахів в організованих колективах, а також зробити бустерну дозу вакцини тим, в кого минуло 6 місяців від другої дози. Подбайте про вакцинацію своїх рідних! У разі найменших ознак застуди - звертайтеся до лікаря», - наголосила Наталія Іванченко.

Як вакцинувась

Імінізація гарантує найбільш надійний захист від захворювання або важкого його перебігу. Для ефективного захисту люди повинні зробити два щеплення та через пів року після другого щеплення – ввести першу бустерну дозу.

Другий бустер дозволяють робити не раніше ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози. Наразі другий бустер рекомендують людям:

  • старшим за 60 років;
  • які мають важкі хронічні захворювання;
  • які мають різні вроджені або набуті імунодефіцитні стани.

Нагадаємо, щоб зробити щеплення, слід звернутися по скерування до сімейного лікаря. Вакцинуватися можна у кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я. Центри масової вакцинації населення зараз не функціонують.

Перелік пунктів щеплень у вашій області можна знайти за посиланням.

Коронавірус в регіоні

Від початку пандемії на Львівщині зафіксували 308 тисяч 937 випадків захворювання на коронавірус. Від ускладнень померли 6 тисяч 707 пацієнтів, а одужали 301 тисяча 41 людина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: