Після скандалу в Мінкульті визнали єдиним можливим жестом-вітання до Дня незалежності «тризуб Чорновола»

592d8109-72aa-4f4e-9b82-dcbc6d8c013f

У Міністерстві культури та інформаційної політики України разом із креативною агенцією «Banda» запропонували українцям використовувати для привітання жест у вигляді герба, втім це викликало критику.

Після цього у МКІП вибачилися, заявивши, що «перекреативили».

Додали також, що «у жодному випадку не ставили за ціль зневажити або образити наших співгромадян».

«Цьогоріч День Незалежності — особливий день для кожного з нас. Метою цього флешмобу було створення єдиного символу „для своїх“. Жесту, який можна було б показати в знак гордості за свою країну, а не навпаки. Без жодного підтексту та паплюження», — зазначили у пості, пояснивши, що символ, який вони запропонували «жестовою мовою означає букву Н — Незалежність».

Також у МКІП пояснили, чому не запропонували використовувати «тризуб Чорновола» — а саме, вказівний, середній та безіменний пальці підняті вгору, який використовував лідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл.

«Даний символ використовує одна з політичних партій, натомість нашим завданням було розробити жест для всіх українців, незалежно від їхніх політичних поглядів», — пояснили у пості.

«Ми віримо, що цього Дня Незалежності ми будемо єдними як ніколи. Навіть якщо розходимося у значенні символів та жестів», — зазначено у заяві.

Це пост також викликав нову хвилю критики. Після цього у МКІП знову видалили пост, і опублікували новий, в якому визнали «єдиним можливим жестом тризуба — тризуб Чорновола».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: