«ПриватБанк» блокує рахунки вимушених переселенців з Донбасу: в МінТОТ відреагували

приват банк

Українці, які були змушені втікати від війни з Луганщини та Донеччини, скаржаться на те, що ПриватБанк» вимагає від них актуалізацію персональних даних, а для цього потрібні документи з підтвердженням місця проживання.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України вже відреагували, сказано в повідомленні відомства від 22 серпня.

Там зазначають, що рішенням фінансової установи обурені, адже впродовж останніх тижнів до них та громадських організацій Там вказують, що протягом останніх тижнів до Мінреінтеграції та громадських організацій надходять звернення від громадян — клієнтів «ПриватБанку», реєстрація місця проживання яких — тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Українці скаржаться, що банк вимагає від них актуалізацію персональних даних. За допомогою мобільного застосунку«Приват24» або на сайті фінустанови клієнтам треба оновити інформацію стосовно адреси проживання і додати документ, що підтверджує місце проживання.

Додатково банк може вимагати копії документів, зокрема, довідки про взяття на облік ВПО, навіть якщо такі дані вже надавалися банку або клієнт не має такого статусу.

В окремих випадках фінансова установа вимагає від людей прибути до відділення. Інакше попереджають, що протягом серпня заблокують рахунок.

У Мінреінтеграції нагадують, що робити, якщо ви зареєстровані на ТОТ Луганщини та Донеччини та отримуєте повідомлення від АТ КБ «ПриватБанк» з вимогою актуалізувати дані.

Необхідно звернутися:

  • на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань за номером 1548, а також +38 (096) 078 84 33 – для осіб, які знаходяться на ТОТ (через WhatsApp, Telegram, Viber);
  • до громадської організації «Донбас СОС».

Консультації надаються через:

Консультації також адаються по буднях з 9:00 до 21:00, в суботу з 9:00 до 18:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: