У так званій «ЛНР» анонсували «загальну мобілізацію»

1_pp700

Так звана окупаційна влада самопроголошеної «ЛНР» намагається провести «загальну мобілізацію», а також шукає російських солдатів-дизертирів.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у понеділок, 22 серпня.

Там розповідають, що в тимчасово окупованому Сватовому відбулась радіотрансляція виступу так званого «голови лнр» леоніда пасічника. В ході промови було оголошено про початок «загальної мобілізації» на території «лнр». За словами пасічника, вона відбуватиметься у два етапи:

  • Мобілізація населення, яке отримала паспорти «лнр» та рф, а також відповідає конкретним військово-обліковим спеціальностям;
  • Решта чоловічого населення віком від 18 до 65 років.

Анонсовано, що мобілізаційні заходи розпочнуться з 1 вересня. Про терміни закінчення кампанії – не повідомлялось.

Також відомо, що до окупованого Довжанська (раніше – Свердловськ) Луганської області прибув особовий склад росгвардії для виконання адміністративно-поліцейських заходів. Зокрема задля проведення перевірок документів населення, перевірок транспортних засобів та ін. Ці заходи спрямовані на пошук та затримання дезертирів з-поміж військовослужбовців «л/днр» та зс рф.

При цьому росгвардійці не підпорядковуються місцевим окупаційним адміністраціям. Зокрема, відомо що вони на загальних підставах провели обшук голови окупаційної адміністрації Довжанська колаборанта андрія сухачова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: