На Запоріжжі двоє окупантів і колаборанти допомагали красти український врожай, - прокуратура

Зерно

Двом російським окупантам та двом колаборантам повідомили про підозру за викрадення українського збіжжя із тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України у вівторок, 23 серпня. 

Там зазначили, що підозрювані забезпечують широкомасштабне привласнення майна сільгосппідприємств та вивезення зерна із елеваторів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області та Енергодару.

За даними слідства, окупаційною владою держави-агресора військовослужбовця рф з позивним «Алтай» призначено псевдокомендантом так званої військово-цивільної адміністрації Кам’янсько-Дніпровського району, а військового РФ з позивним «Волга» - його заступником.

 Псевдокомендант разом зі своїм заступником з допомогою російських солдат захопили майнові комплекси та призначили керівниками найбільших операторів зерносховищ району двох місцевих мешканців, які допомагали привласнювати та вивозити до РФ українську сільгосппродукцію.

Йдеться про філію «Кам’янка-Дніпровська» ТОВ СП «НІБУЛОН» та ТОВ «БЛАГОВІЩЕНСЬКИЙ-ЗЕРНОПРОДУКТ». У цих зерносховищах зберігалося понад 138 тис тонн урожаю.

 Окупанти, погрожуючи цивільним працівникам зерносховищ зброєю, змушують їх щоденно безоплатно виконувати роботи щодо відвантаження українського зерна. Продовольчу продукцію вивозять до тимчасово окупованої території Криму чи портів в Краснодарському краї рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: