Основні рекомендації щодо ремонту квартири

Screenshot_8

Ремонт у квартирі — серйозний й довгоочікуваний захід, який триває не один день і навіть не тиждень. Зрозуміло, що більшість людей не беруться за роботу самотужки, а звертаються до досвідчених фахівців. Проте у будь-якому разі вам як власнику житла все одно доведеться брати безпосередню участь у справі: чітко сформулювати дизайнерові свої побажання, розрахувати бюджет, визначитися з деякими важливими нюансами робіт.

Отже поговоримо про основні етапи ремонту та поділимося секретами, які допоможуть заощадити гроші й час та отримати бажаний результат.

Встановлення бюджету

Окрім визначення майбутнього дизайну, обсягів ремонтних робіт, обов’язково варто ретельно прорахувати бюджет. Витрати насамперед залежать від виду ремонту. Найдешевше обійдеться косметичний ремонт. Капремонт та євроремонт, які включають заміну електрики та сантехніки, перепланування, коштуватимуть значно дорожче.

У разі замовлення комплексної послуги в ремонтно-будівельній компанії її фахівці складають кошторис, в якому фіксуються витрати на:

  • створення дизайн-проєкту;
  • закупівлю та доставку будівельних матеріалів;
  • оплату праці робітників.

До речі, підготовка креслень та складання кошторису оплачуються окремо.

Планування заздалегідь

Якщо ви займаєтеся облаштуванням нещодавно придбаної нерухомості, планування обмежуватиметься визначенням стилю та проєктуванням дизайну кімнат. За бажання оновити інтер’єр у жилій квартирі бажано подбати про звільнення площі від меблів і за можливості тимчасово переїхати в інше житло, яке є у власності, на дачу, до родичів, в орендовану квартиру.

Варто враховувати, що деякі види робіт спричиняють шум. Отже, якщо будинок заселений, необхідно повідомити про тимчасові незручності сусідів. Графік роботи будівельної бригади має відповідати законодавчим нормам про тишу.

Консультація з експертами

Перш ніж втілювати в життя свої ідеї, варто поцікавитися думкою фахівців, які спеціалізуються на ремонтах, облаштуванні та оздобленні житла. Зазвичай дизайнери інтер’єру у Львові готові безоплатно виїхати на об’єкт, щоб визначити можливість виконання побажань клієнта.

Проєктування простору здійснюється у такій послідовності.

  1. Виконання замірів.
  2. Створення чорнових варіантів оформлення інтер’єру.
  3. 3D-візуалізація.
  4. Розроблення проєктної документації.
  5. Складання переліку необхідних матеріалів та визначення їх кількості.

Надалі, маючи на руках дизайн-проєкт, ви можете наймати фахівців на окремі види робіт, здійснювати деякі з них самостійно. Проте найкращим варіантом є замовлення комплексної послуги в ремонтно-будівельній фірмі.

Прибирання

У разі виконання послуги під ключ більшість компаній організують прибирання та вивезення будівельного сміття. В іншому випадку вам доведеться прибирати приміщення самостійно або звертатися до клінінгового сервісу. Усе залежить від наявності вільного часу та ваших фінансових можливостей.

Без поспіху!

І головне: плануючи ремонт, не варто поспішати, навіть якщо дуже хочеться якомога швидше почати користуватися житлом. Якщо на якісне оздоблення, перепланування, заміну проводки чи сантехніки не вистачає коштів, краще зачекати та зібрати необхідну суму, аніж відкласти певні види робіт на потім. Адже простий поверховий ремонт досить скоро доведеться переробляти. Це займе зайвий час, спричинить незручності та коштуватиме додаткових грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: