Ексзаступник міністра внутрішніх справ Чечні керував захопленням Луганщини, - прокуратура

msg-1133451516-5385

Командирові спецзагону «Ахмат» росгвардії по Чеченській Республіці повідомлено про підозру. Він керував військовою операцією із захоплення міст у Луганській області.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України у четвер, 25 серпня.  

За даними слідства, з початком повномасштабного російського вторгнення в Україну особовий склад спецзагону «Ахмат» прибув у Луганську область для участі у бойових діях проти української армії та терору цивільного населення. Очолювати спецпідрозділ довірено особисто помічнику голови Чеченської республіки рф. У 2011-2021 роках він був заступником міністра внутрішніх справ Чеченської Республіки.

У березні-червні 2022 року військові спецзагону у складі розвідгруп заходили в населені пункти Луганщини. Вони масовано обстрілювали з важкого озброєння позиції ЗСУ для просування окупаційних військ ЗС рф та незаконних збройних формувань так званих «ЛДНР» на територію Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська. Кінцева мета окупаційних військ – захоплення цих міст, яка в результаті ворожих атак була досягнута.

Командир «Ахмату» публічно звітував перед головою Чеченської Республіки та вищим керівництвом РФ про «успіх денацифікації» на східному фронті. Для показовості такі відеозвернення переважно записувалися біля або безпосередньо в адмінприміщеннях держструктур регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: