Скандальну освітянку Більченко підозрюють у держзраді та вербуванні корегувальників вогню

66-1

СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка координувала наступ росіян на Київ. Координатором була колишня викладачка відомого вузу - педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Ворожі агенти активізувалися за кілька місяців до повномасштабного вторгнення – розганяли у соцмережах проросійські публікації. А напередодні 24 лютого збирали розвіддані про об’єкти та оборону Києва.

Під час спецоперації було встановлено всіх учасників цієї групи – ними виявились кияни віком 35-45 років. Організаторці мережі та одному з членів групи повідомили про підозру. Стосовно ще одного агента обвинувальний акт скерували до суду.

Окрім цього, 25 серпня в Офісі генпрокурора повідомили про підозру колишній викладачці столичного університету у державній зраді та створенні на замовлення російських спецслужб мережі агентів для отримання даних про розташування ЗСУ та тероборони.

«За попередніми даними, вона завербувала більше 10 осіб, які, починаючи з 24 лютого 2022 року, здійснювали обходи визначених ділянок у м. Києві та Київській області та фотографували місця дислокації і пересування українських військовослужбовців, після чого ці відомості передавались кураторам з силових структур рф», – йдеться у повідомленні.

Імені викладачки не називають, але, судячи з фото, мова може йти про Євгенію Більченко, яку раніше звільнили з НПУ ім. Драгоманова за антиукраїнську позицію.

Нагадаємо, що викладачка НПУ імені Драгоманова Євгенія Більченко кілька років тому виступала на каналі підконтрольних Росії бойовиків. Її представили як «активістку Майдану», яка різко змінила свої погляди, дізнавшись «правду» про події на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: