У Маріуполі більшість городян не братимуть участь у псевдореферендумі, - розвідка

маріуполь

У тимчасово окупованому Маріуполі більшість громадян не планують брати участь у так званому «референдумі», який анонсували на вересень.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у четвер, 25 серпня.

Там розповідають, що в місті нечисленні групи місцевих колаборантів (переважно складаються з 2-3 жінок) продовжують здійснювати перепис населення в усіх районах окупованого Маріуполя. Мета такого «перепису» - встановити реальну кількість людей, які залишились у місті.

Групи ходять по квартирах та приватних помешканнях і під час перепису вимагають від мешканців особисті документи із реєстрацією (пропискою).Також з’ясовують місце перебування найближчих родичів. Офіційно повідомляють, що встановлюють місцеперебування людей, щоб забезпечити їх світлом та газом.

В неофіційних розмовах визнають, що більшість опитаного населення в окупованому Маріуполі відмовляється брати участь у можливому «референдумі» або прямо не відповідає на запитання, чи братиме участь у зазначеному заході. За їхніми оцінками, лише близько 5-7% опитаних чітко висловили готовність прийти на «виборчі дільниці» та «проголосувати». У переважній більшості, в місті залишилося громадяни віком 45-70 років. За визнанням самих колаборантів, вони озлоблено ставляться як до рф, так і до представників окупаційних адміністрацій.

«Також «переписники» повідомили, що хоч перепис населення та потенційних «виборців» досі триває, рішення щодо самого «референдуму» і дати його проведення в кремлі остаточно не визначено. Навряд чи він справді відбудеться, як було анонсовано, 11 вересня. Навпаки, наразі окупаційна влада Маріуполя намагається не піднімати тему «референдуму» та концентрується на піар-акціях з пропагування результатів роботи із «забезпечення населення соціальною допомогою, продуктами харчування та підготовкою до зимового періоду», - зазначають в українській воєнній розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: