З Маріуполя вдалось повернути тіла 500 захисників, полеглих у боях із окупантами

f0036edd087299dd
Фото: В'ячеслав Ратинський, УНІАН, ілюстративне

Із тимчасово окупованого Маріуполя та його околиць вже вдалось повернути близько 500 тіл українських військових. Полеглих захисників забирають з початку червня, обмін тілами відбувається стабільно: раз в один-два тижні.

Про це розповіла керівниця патронатної служби «Азову» Олена Толкачова у коментарі «Суспільному».

Вона уточнила, що спершу відбувся великий обмін, коли вдалося забрати 162 полеглих Героїв. Нині ж щотижня або щодватижні вдається обміняти від 5 до 15 осіб.

За словами керівниці патронатної служби «Азову», тіла військових у поганому стані. Візуально їх ідентифікувати неможливо, тому залучають експертів.

«Вони прибувають на територію Києва та Київської області і ми поступово ідентифікуємо їх за допомогою ДНК-експертизи. Це саме тіла з Маріуполя та околиць. Іноді трапляються тіла з інших міст непідконтрольних. Але їх дуже мало», — пояснила Толкачова.

Скільки саме військових загинуло при обороні Маріуполя не повідомлялось. З міста та околиць вже забрали близько пів тисячі тіл, них 30 бійців «Азову». Скільки тіл залишається в Маріуполі - також невідомо, евакуація продовжується.

«Ми попередньо їх ідентифікували як "азовців", бо у когось там були шеврони, у когось форма була азовська, символіка, татуювання. Зараз ідентифіковано і поховано близько 20 людей. Всі інші це різні роди військ: більшість це морпіхи, ЗСУ, Нацгвардія також поліція, морська охорона і ДСНС», — сказала Олена Толкачова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: