Британія виділила Україні понад 2 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги

фунт
Фото з відкритих джерел.

Міністр Великої Британії з питань Європи Грехем Стюарт заявив, що його країна виділила понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги Україні.

Про це міністр заявив у інтерв'ю для видання Delfi, пише Укрінформ.

«Велика Британія виділила понад 2,3 мільярди британських фунтів стерлінгів військової допомоги Україні… Одним із великих завдань у майбутньому є забезпечення того, щоб українські військові отримували все, що їм потрібно, а також забезпечення сталого фінансування України, оскільки очевидно, що вторгнення руйнують вплив на її економіку та її ВВП», - зазначив Стюарт.

Обіцяні гроші від «усіх західних союзників, зі США на чолі» мають не просто залишатися обіцянками, а передаватися «до рук українського уряду, щоб він міг виконувати свою функцію, підтримувати економіку України та вести війну».

Британський міністр вважає, що раніше демократичні країни недостатньо виявили свій моральний авторитет і їхня відповідь на порушення територіальної цілісності Грузії та України в 2008 і 2014 роках також була недостатньою. Тому зараз треба показати росії, що «агресія ніколи не залишиться безкарною» і рф не може розраховувати на досягнення своїх цілей.

«Ми – у країнах Балтії та у Сполученому Королівстві абсолютно впевнені, що є лише один можливий результат цього конфлікту – перемога України. росія має бути переможена, верховенство закону має бути збережене. І ми повинні зробити все можливе, щоб вільні демократичні народи не зазнавали пригноблення та навали з боку агресивних сусідів», - наголосив Стюарт.

Він також заявив про необхідність не допустити «повзучої нормалізації» відносин з агресором і наголосив на важливості «повної солідарності» союзників, зокрема країн Балтії. Після Литви Грехем Стюарт прямує до Латвії. Водночас міністр ЗС Великої Британії Джеймс Гіппі перебуває в Естонії. «Ми тут щоб сказати, що ми абсолютно на 100% підтримуємо країни Балтії, і щоб сказати будь-якому агресору, що члени НАТО будуть захищені», - зазначив британський міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: