Ексочільницю осередку ОПЗЖ на Львівщині, яка хотіла «автономії» Галичини, звинуватили у держзраді

whatsapp-image-2022-08-26-at-130501

Ексочільниці львівської обласної організації забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» ОПЗЖ оголосили підозру в держзраді. На замовлення росії вона поширювала сепаратистські тези та хотіла «автономії» Галичини.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України в п'ятницю, 26 серпня.

За даними слідства, жінка керувала львівською спілкою проросійських громадських організацій. Діючи за вказівками спецслужб росії, вона організовувала проплачені масові заходи, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни влади в країні, а також особисто брала участь у них.

Хоч у відомстві не називають її імені, відомо, що що львівський обласний осередок забороненої партії очолювала Інна Іваночко.

Прокурори розповіли, що підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

За гроші рф із травня 2015 року по серпень 2022 року вона здійснювала підривну діяльність проти України, задіюючи можливості громадських організацій, а також особисті контакти у ветеранських організаціях.

Для прикриття своєї діяльності вона використовувала журналістські посвідчення. А зв'язок із російськими кураторами підтримувала через соцмережі та електронну пошту, куди й надсилала звіти.

Їй повідомили про підозру в держзраді. Тепер їй загрожує від 12 до 15 років в'язниці. Також їй обрано запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: