Львівські медики врятували 8-річного хлопчика з епілепсією від судом

301692181_2671910159611106_4210125875578770182_n

У Львові хірурги провели одну із найскладніших операцій при епілепсії іх роз'єднанням півкуль головного мозку восьмирічному пацієнтові Олежикові.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні міста.

Лікарі кажуть, що в хлопчика - туберозний склероз / TSC - генетичне захворювання, що вражає нервову та інші системи і супроводжується епілептичними нападами.

Команда дитячих нейрохірургів спільно із епілептологами вирішили провести Олежику важку операцію - калозотомію. Рішення про можливість і вибір методу хірургічного лікування епілепсії при туберозному склерозі - непростий шлях, якого вдалось досягнути спільними обговореннями та кількарічного відслідковування історії нападів пацієнта. Саме калозотомія - стала початком хірургічного лікування епілепсії у Олежика.

Під час операції хлопчику вдалося роз’єднати півкулі та провести повне розсічення мозолистого тіла (total callosotomy). Хірургічне лікування показало чудові результати.

Ось уже три місяці Олежика зовсім не турбують судоми. Хоча раніше вони траплялися до 10 епізодів на добу. Це заважало хлопчику у повсякденному житті та значно затримувало інтелектуальний розвиток дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: