Три тисячі людей зможуть працевлаштувати на хлібзаводі, який будують на Львівщині

hlibopekarskyy-kompleks-10

Сьогодні, 26 серпня, заклали капсулу під будівництво нового Львівського Хлібопекарського заводу. Спорудять його у селі Оброшине Львівського району.

Про це ІА Дивись.info розповів очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Він каже, що частково новий комплекс буде релокованим, адже використовуватимуть і потужності, які перевезуть із Харківщини, де нині відбуваються бойові дії. Більшість працівників також переїдуть на Львівщину.

Так, нове виробництво дозволить створити 3 тисячі робочих місць, з яких тисяча людей  працюватиме на заводі, та ще 2 тисячі – у суміжних підприємствах. Зокрема, з них 500 людей – це переміщені працівники з Харкова, а 2500 працевлаштовані місцеві жителі.

Читайте також: На Львівщину перенесли понад 200 підприємств, половина вже працює

Продукція, яку виготовлятимуть, проходитиме різні технологічні стадії випікання та, в майбутньому, підлягатиме глибокому заморожуванню з використанням роботизованого логістичного центру з надсучасним компресорним обладнанням.

Читайте також: У Львові підприємці можуть отримати фінансову підтримку від міста

Такі технології дозволять здійснювати поставки продукції по всій Україні та у будь-яку частину світу без втрати якісних властивостей хліба.

Площа комплексу – 15 тис м2, працюватиме 8 виробничих ліній, виробнича потужність – 150 тонн хлібних виробів на добу.

Обсяг інвестицій в об’єкт становить 20 млн євро.

«Новий завод поєднає в собі галицькі традиції хлібопечення та інноваційний підхід. Завдяки сучасним технологіям заморозки ми будемо спроможні забезпечувати хлібом не лише Львів та Львівську область, а й продавати нашу продукцію країнам ЄС та всього світу. Цим самим збільшувати експорт з України», – розповів інвестор, Голова Української асоціації виробників хліба Володимир Мисик.

При будівництві об’єкта залучать профільні компанії Львівського регіону та України.

Здати в експлуатацію будівлю нового хлібопекарського комплексу планують вже в січні наступного року, до березня проводитимуть монтаж обладнання та навчання працівників і вже у квітні запустять у роботу весь Комплекс.

Разом з основним заводом планують відкрити більше сотні пекарень з цілодобовим обслуговуванням в кожному населеному пункті Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: