Борги за комунальні послуги під час війни: що буде у випадку несплати

image (10)

В Україні запроваджений воєнний стан. Тож під час нього діють певні спрощення, які стосуються оплати з комунальні послуги.

24 канал розповідає, що буде у випадку, якщо ви не оплачуєте рахунки.

Передовсім слід розуміти, що під час воєнного стану в Україні заборонено стягувати штрафи, а також пені за несплату комуналки. Але це не означає, що можна взагалі нічого не оплачувати.

Слід пам'ятати, що ваші борги, якщо такі будуть, нікуди не дінуться. А отже, щойно воєнний стан закінчиться, вам необхідно буде якомога швидше з ними розрахуватися.

Що буде, якщо не платити за комуналку

Якщо ви вирішили не оплачувати рахунки за користування комунальними послугами, то на вас можуть очікувати неприємності. Опісля завершення воєнного стану, якщо у вас накопичилися борги, ви можете зіткнутися з:

  • арештом карткових рахунків через борги;
  • стягненням майна через суд і виконавчу службу з ініціативи комунальних підприємств;
  • потраплянням до реєстру боржників.

Але є один нюанс. Він стосується тих, хто дійсно через фінансові труднощі не має можливості оплачувати комуналку. В такому разі необхідно не зволікати, а звернутися до комунального підприємства, яке надає вам послуги. Найпростіший і найефективніший метод – реструктуризація боргу. Крім того, ви можете спробувати оформити субсидію.

По всій території нашої держави наразі у добровільному порядку нагадують про важливість оплати комуналки. Водночас експерт Олег Попенко переконаний, що до пені та інших стягнень потрібно буде повертатися. Зокрема у тих регіонах, які не постраждали від окупації.

Не можна зараз зрівнювати споживача у Миколаєві чи Харкові та, наприклад, у Чернівцях. Це різні ситуації, – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: