З морських портів Україна експортувала понад 1 млн тонн агропродукції 

Port of Odessa in Ukraine
Фото: Адміністрація морських портів

У рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів вийшло 44 судна, які вивезли понад 1 млн тонн агропродукції до 15 країн світу.

Про це повідомляє пресслужба Адміністрації морських портів України.

Уранці 26 серпня ще 4 судна вийшли з порту Чорноморськ, якими було відправлено 133 тис. тонн пшениці, кукурудзи та олії до портів Судану, Індії, Єгипту та Туреччини.

"За тиждень роботи "зернового коридору" порти Великої Одеси прийняли 13 суден під завантаження 362 тис. тонн пшениці, кукурудзи, ріпаку, олії, сої та ячменю, які прямують до портів Іспанії, Ізраїлю, Німеччини та Туреччини. Водночас 13 суден з 294 тис. тонн пшениці, олії, сої, ріпаку та кукурудзи було відправлено до портів Лівії, Нідерландів, Ізраїлю, Індії, Єгипту, Туреччини, Німеччини та Судану", – йдеться в повідомленні. 

Також Президент України у вечірньому зверненні зазначив, що вже є 70 заявок на прибуття нових суден на завантаження. Основна мета – вийти на обсяг у 3 млн тонн експорту по морю щомісяця. І це надзвичайно важливо для Африки, Азії і Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: