США збільшать виробництво HIMARS для допомоги Україні, – Пентагон

dc97886c61bfdbbe88927f616f3c57dd

На озброєнні ЗСУ є понад 20 одиниць РСЗВ західного зразка – HIMARS, M270 і MARS

У США планують наростити виробництво реактивних систем залпового вогню HIMARS і високоточних ракет до них.

Про це 26 серпня під час відвідування підприємства з виробництва американських РСЗВ у штаті Арканзас розповів заступник міністра оборони США із закупівель і постачання Вільям Лаплант, його цитує сайт Пентагону, пише сайт Гордон.

"Ми отримали майже $400 млн для поповнення запасів HIMARS і GMLRS на складах Пентагону. Окрім того, плануємо виділити приблизно $200 млн на розширення й прискорення виробництва, а також очікуємо на укладення контрактів цієї осені та на початку наступного року", – повідомив Лаплант.

Він зазначив, що Сполучені Штати й далі тісно консультуватимуться з Україною щодо її потреб. США, як сказав президент Джо Байден, хочуть бачити "демократичну, незалежну, суверенну та успішну Україну із засобами для стримування й захисту від подальшої агресії", додав Лаплант.

"І далі надаючи Україні допомогу в підтримуванні безпеки, ми працюємо із промисловістю, щоб прискорити виробництво критично важливої зброї та систем", – резюмував заступник міністра оборони США.

Нагадаємо, Міноборони США повідомило про укладання контракту на закупівлю передових зенітних ракетних комплексів класу "земля-повітря" для потреб ЗСУ, пише 24 канал.

У межах ініціативи сприяння безпеці України Пентагон уклав контракт з компанією Raytheon Co. вартістю понад $180 млн на придбання засобів для протиповітряної оборони середнього радіусу дії, відомих під торговою маркою NASAMS.

Оборонне відомство зазначає, що комплекси будуть виготовлені в штаті Массачусетс, "з ймовірною датою завершення 23 серпня 2024 року".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: