Директора «Russia Today» судитимуть за публічні заклики до геноциду українців

62a9837cb4107-1-jpg_1200x630

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо директора російського пропагандистського телеканалу «Russia Today» Антона Кузнєцова-Красовського, який на своїх медійних платформах публічно закликав до геноциду українського народу.

Про це повідомили у пресслужбі відомства у понеділок, 29 серпня.

Окрім цього, Кузнєцов-Красовський закликав до ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу.

Слідчі СБУ зібрали доказову базу для притягнення його до кримінальної відповідальності.Зокрема, задокументовано, що він неодноразово негативно висловлювався про:

  • українців, як націю
  • існування України як самостійної і суверенної держави. У своїх публікаціях, розміщених у YouTube і Telegram-каналах, зловмисник закликав російську владу до фізичного знищення українців: «Ребят, ну очевидно, что надо взять себя в руки. Собраться, перестать думать о «братьях». Они не братья нам. Я там вырос, со знанием дела говорю: Мочите! Давайте! Хватит!»
  • Він поширював антиукраїнську пропаганду не лише в ефірі телеканалу, а й створював «авторські» відеозаписи на кшталт «С*ка, этой страны не должно быть!». При цьому переконував глядачів у доцільності проведення так званої «спеціальної воєнної операції» на території України.

Наразі завершено досудове розслідування. Обвинувальний акт передано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: